Expertisecentrum Zuidwester
 
 
 
samenwerken
is meer dan
samen
werken

Tandheelkunde

Het is belangrijk dat u uw mond goed verzorgt. Dat voorkomt gaatjes, slijtage en tandvleesproblemen. Het voorkomt ook infecties op andere plekken in uw lichaam, zoals longontstekingen, hartproblemen en ontregeling van suikerziekte. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak meer kans op problemen in de mond. Zo kan tandenpoetsen lastig zijn, is er soms sprake van een afwijkende tandstand,  spierspanningen of gebitsbeschadiging door vallen of stoten. Medicatie of sondevoeding kunnen ook moeilijkheden in de mond geven.

De afdeling Tandheelkunde van het Expertisecentrum Zuidwester bestaat uit tandartsen, preventieassistentes en een mondhygiënist. U kunt bij ons terecht voor veel soorten gebitsbehandelingen, zoals gebitscontrole, gebitsreiniging, vullingen, wortelkanaalbehandelingen.

Bij de tandheelkunde
Wij beschikken over de kennis die nodig is als het gaat over mondzorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat is belangrijk, want gebitsproblemen kunnen te maken hebben met uw verstandelijke beperking. Bovendien nemen wij de tijd voor u en wordt er extra aandacht besteed aan uw gezondheid in het algemeen. Hierbij luisteren wij goed naar wat u wel, maar ook juist niet wilt. 

Misschien vindt u het wel eng om naar de tandarts te gaan. Bij ons wordt er altijd een veilige situatie gecreëerd, waarin u zichzelf op uw gemak voelt voordat er begonnen wordt met een behandeling. Samen met u, uw ouders/verwant, begeleider en andere collega’s van het Expertisecentrum gaan we op zoek naar een voor u zo prettig mogelijke behandeling.

Behandeling onder volledige narcose
Uniek op onze locatie de Meerpaal op het terrein Hernesseroord in Middelharnis is dat er twee keer per maand een dag ingeroosterd wordt voor tandheelkundige behandelingen onder volledige narcose. Dit is speciaal voor onze cliënten waarbij de aard van de handicap of de angst dusdanig groot of heftig is, dat een behandeling niet in een normale situatie kan plaatsvinden. De cliënt slaapt en wordt beademd. Er is een speciaal team met apparatuur op locatie aanwezig om de zorg rondom de volledige narcose te waarborgen. Omdat de vraag hiernaar groot is, verzorgen wij dit ook op verwijzing van andere tandartsen.

Contact tandheelkunde
0187-898812
tandheelkunde@zuidwester.org